Uutiset
 • Bryggman- laatta Atriumiin
 • Bryggman-seuran teettämä laatta kiinnitetään Asunto-Osakeyhtiö Atriumin (Yliopistonkatu 27 b) julkisivuun lauantaina 28.1.2023.
  Tervetuloa klo 14:00!
 • Bryggman-seuran retket Villa Nuuttilaan ja Uudellemaalle


 • Vierailu Villa Nuuttilassa 1.9.2022

  Kesän lopussa järjestyi mahdollisuus tutustua Erik Bryggmanin suunnittelemaan Villa Nuuttilaan. Retki Kuusistoon tehtiin omilla autoille kimppakyytiläisin. Retkelle osallistui noin 40 jäsentä tai ystävää.

   

  Syysretki Uudellemaalle 24.9.2022

  Syysretki keräsi bussin täyteen arkkitehtuurin ystäviä. Pääkohde oli Erik Bryggmanin suunnittelema ja Carin Bryggmanin sisustama Vantaan Honkanummen siunauskappeli. Matkalla tutustuimme Lohjan keskiaikaiseen kivikirkkoon ja sen lähellä olevaan kirjastoon (Lahdelma ja Mahlamäki 2005). Kirkkonummella vierailimme uudessa kirjastossa, Fyyrissä (Ark. tsto JKMM) ja sen vieressä sijaitsevassa keskiaikaisperäisessä, mutta historian kuluessa täysin muutetussa kirkossa. Vantaalla tutustuimme Tikkurilan uuteen kirkkoon (OOPEAA 2021) ja näimme kaupungintalon (Eija ja Olli Saijonmaa, 1956). Tikkurilankosken ympäristösuunnitelmaa ihastelimme maastokävelyllä.

 • Bryggman- seuran kaupunginosakävelyt

 • Kaupunkikävelyt

  Uutena jäsenistölle tarjottavana toimintana toteutettiin kaupunkikävelyjä lähtökohtana hallituksen jäsenien omat tai muuten tuntemat kulmakunnat. Raunistulan Konsanmäellä käveltiin 19.3.iltapäivällä, oppaana Kaarin Kurri. 17.5. Assi Sandelin ja Marjo-Riitta Pihlajamäki kierrättivät jäsenistöä Kakolanmäellä. 14.6. Petri Aalto opasti Luostarinvuorelta Kupittaan siirtolapuutarhaan. Siirtolapuutarhassa alueen puheenjohtaja esitteli alueen säilyttämistilannetta yleiskaavaratkaisun yhteydessä. Syksyllä 22.10. käytiin vielä Katariinan asuntomessualueella. Juhani Ehojoki esitteli Jääkukka-asuntoyhtiön, joka oli teeman ”talvikaupunki” lippulaiva. Asuntomessualueen yleisesittelyyn saimme arkkitehti Tarmo Mustosen, joka oli ollut suunnittelemassa alueen asemakaavaa ja ympäristösuunnitelmaa. Kaupunkikävelyjen yhteydessä vietimme yhteisiä kahvi- tai ruokailuhetkiä. Kävelyille osallistui 15-30 jäsentä.


 • Bryggman - laatta Chemicum - rakennukseen


 • Chemicumin Bryggman-laatan paljastustilaisuuteen 13.5.2019 osallistuneita seuran jäseniä.

   

  Iina Paasikivi, Helena Soiri-Snellman, Mikko Laaksonen ja Kaarin Kurri kertoivat Chemicumin rakentamisen taustoista sekä viimeisimmästä peruskorjauksesta. Keväinen sää suosi paljastustilaisuutta.

 • Bryggman-seuran vuosikokous, Turun linna la 6.4 klo 13 alkaen
 • Bryggman-seuran jäsenille
   
  Tervetuloa seuran vuosikokoukseen Turun linnaan la 6.4.2019. Tapahtuma on kaksiosainen, ensin opastettu käynti linnan restaurointia käsittelevässä näyttelyssä ja sen jälkeen vuosikokous iltapäiväkahvin kera.
   
  Jos haluat osallistua opastettuun käyntiin: tavataan linnan lippuaulassa klo 13. Jos sinulla on museokortti, ota se mukaan. Seura tarjoaa lipun näyttelyyn, jos sinulla ei ole museokorttia. Tähän osuuteen ei tarvitse ilmoittautua.
   
  Vuosikokous alkaa Juhana Herttuan kellarin Leivintuvassa klo 14. Jos osallistut vuosikokoukseen, ilmoittaudu maarit.kaipiainen[at]pp.inet.fi tai tekstiviestillä viimeistään su 31.3. Ilmoita ruokarajoitteista, jos niitä on. Tiedot tarvitaan tarjoilun riittävyyden varmistamiseksi.
   
  Kokouksessa käsitellään sääntöjen edellyttämät asiat:
   
  5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
   
  6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
   
  7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
   
  8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet erovuoroisten tilalle
   
  9. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja
   
  Kolme hallituksen jäsentä on erovuorossa, lisäksi valitaan kesken jäänyttä kautta täydentämään yksi jäsen sekä heidän lisäkseen kaksi varajäsentä. Kokous valitsee seuran hallitukselle uuden puheenjohtajan, sillä nykyinen puheenjohtaja väistyy säännöissä olevan toimikausien rajoituksen vuoksi (2 x 2 vuotta).
Sivu 1 / 5 > >>