Uutiset
 • Pohjoismainen puukaupunkikonferenssi 2024 Turussa - Pihapiiri ja kaupunkitila 5.-6.9.2024


 • Pohjoismainen puukaupunkikonferenssi 2024 Turussa
  Pihapiiri ja kaupunkitila

  Torstai 5. – perjantai 6.9.2024

  Ekskursio Uuteenkaupunkiin ja Raumalle lauantaina 7.9.2024

   

  Tervetuloa pohjoismaiseen puutalokonferenssiin Turussa 5.-6.9.2024 sekä ekskursiolle Uuteenkaupunkiin ja Raumalle 7.9!

   

  Konferenssin järjestävät Pohjoismaisten puukaupunkien verkosto, Suomen historiallisten kaupunkien yhdistys, Bryggman-instituutti ja Turun kaupunki. Konferenssitiloina toimii Sigyn-Sali Turussa.  

   

  Teema ”Pihapiiri ja kaupunkitila”, ruotsiksi ”Gård och stadsrum” käsittää monia kysymyksiä. Pihapiirissä on usein puutarha. Pihapiiriin on historiallisesti kuulunut useita rakennuksia, mutta nykyisin ulkorakennukset ovat usein alikäytettyjä tai kadonneet kokonaan kaupunkiympäristöstä. Puukaupunkien katutilat voivat vaihdella keskustan kauppakaduista maalaismaisiin miljöisiin tai esikaupunkikatoihin. Vaikka pihoja usein pidetään yksityisalueena, kun kadut ja torit ovat julkisia, tämä jako voi vaihdella riippuen paikkojen toiminnosta tai tapahtumista.

   

  Konferenssiohjelma Turussa tarjoaa muun muassa:

   

  Vahvistetut puhujat 23.5

  Professori emeritus Claes Caldenby kirjasta ”Landshövdingehus – typiskt göteborgskt”.
  Professori Panu Savolainen otsikolla ” Sjuttonhundratalets trästad blev synlig! Rekonstruering av historiska trähus och stadsvyer ur syneprotokoll och brandförsäkringar”

  Yliopisto-opettaja Mia Åkerfelt Hilda Hongellista ja Maarianhaminan puukaupungin synnystä.

   

  Kolme rinnakkaista ohjelmaa joissa eri asiantuntijat, tutkijat ja muut joilla on käytännön kokemusta puukaupungeista pitävät esitelmiä teemoista:

  -        Elämä puutalojen ympärillä

  -        Piharakennukset

  -        Pinnat, kaupunkitilat ja pihapiirit puukaupungeissa

  Lyhytekskursioita Turussa iltapäivällä torstaina 5.9

  Juhlaillallinen Turun linnassa torstaina 5.9

  Ekskursiopäivä Uudenkaupungin ja Rauman puukaupunkeihin lauantaina 7.9.

   

  Konferenssin kieli on skandinaviska, englanti varakielenä tarvittaessa.

  Call for papers

   

  Kutsumme konferenssiin puheenvuoroja puukaupungista konferenssin teemasta!  Esitys voi koske sekä käytännön restaurointeja ja muutoksia, liiketoimintaa ja tapahtumia puukaupungissa, tutkimusta tai kirjojen ja julkaisujen esittely. Arvioitu esitysaika on noin 20 minuuttia. Lyhyet enintään 300 merkin kuvaukset osoitteella historia@historiallisetkaupungit.fi kesäkuun 2024 loppuun mennessä ruotsiksi tai englanniksi.

   

  Käytännön informaatiota

  Yksityiskohtaisempi ohjelma, ilmoittautuminen ja tiedot hotelli- ja matkavarauksista julkaistaan viikolla 24, eli 10-16 kesäkuuta. Konferenssimaksu sisältäen juhlaillallisen on noin 200 euroa. Ekskursio maksaa noin 40 euroa.

  Turun saavuttaa lautalla Tukholmasta, ja lennolla Tukholma-Arlandan kautta. Bussi tai juna Helsinki-Vantaan lentokentältä kestää noin 2,5 h. Konferenssia tukevat Svenska kulturfonden, Taike ja Ympäristöministeriö.

   

  Taustaa

  Pohjoismaiden puukaupunkien suojelu on toteutunut maiden välisenä yhteistyönä. Ensimmäinen puukaupunkikonferenssi järjestettiin 1972 Norjan Sandefjordissa. Yhteistyön alkuvaiheen seurauksena pääosa säilyneistä pohjoismaisista puukaupungeista ja suurkaupunkien puukaupunginosista suojeltiin. Nykyisin yhteistyö toteutuu pohjoismaisen puukaupunkiverkoston kautta. Verkoston.  Pohjoismainen puukaupunkikonferenssi on järjestetty Trondheimissa 2016, Alingsåsissa 2018 ja Helsingörissä 2021.

  Turku on Suomen vanhin kaupunki ja kolmanneksi suurimman kaupunkiseudun keskus. Asemakava muutettiin ruutukaavaksi vuoden 1827 kaupunkipalon jälkeen. Joitakin 1700-luvun puutaloja on säilynyt, Luostarinmäen museoalue on ainoa yhtenäinen säilynyt alue tältä ajalta. Kaupunkikeskustassa on 1800- ja 1900 luvun puutaloja, empireä, uusrenessanssia ja jugendia, esimerkiksi Piispankadulla. Tärkeimmät puukaupunginosat ovat suunnitellut työväen kaupunginosat Port Arthur ja Martti 1900-luvun alusta sekä 1800-1900-luvun taitteen suunnittelemattomat esikaupungit kuten Nummi, Raunistula ja Vähä-Heikkilä vanhan kaupunginrajan ulkopuolella. Suomen suurkaupungeista Turussa on eniten puurakentamista.

 • Kevään 2024 puuarkkitehtuuriopastukset
 • Pyöräretki Pansion Laivateollisuuden alueelle

  La 11.5 klo 13 – 16

  Opastuksen pääkohde on Erik Bryggmanin 1945 – 1948 suunnittelema Pansion Laivateollisuuden alue. Takaisin päin tullessa nähdään myös Bryggmanin Suomen Rautateollisuudelle suunnittelema asuinalue. Reitin varressa on myös Mikko Laaksosen tuoreessa “Koteja suomalaisille” – kirjassa esiteltyjä aravakohteita, kuten Iso-Heikkilän Patterinhaka, Turun ensimmäinen lähiö, sekä Puutalo Oy:n tyyppitaloja Hyrköistentien varressa.

  Lähtö Mannerheiminpuistosta, Koulu- ja Puistokatujen välissä.

  Linnanfältti

  To 23.5 klo 18-20

  Linnanfältin alueella on sekä historiallisia että uusia puutaloja. Alueen vanhimmat säilyneet puutalot ovat 1820-luvun lopulta, ja seudulla on useita työväen asuintaloja 1800- ja 1900-luvuilla. Alueelle kaavoitettiin 2000-luvulla uusi puutaloalue, jonne on rakennettu 2-4 kerroksisia uusia puutaloja.

  Lähtö Linnanmalmi – aukiolta, Linnankatu 67 kohdalta.

  Pohjola

  Su 2.6 klo 13 – 15

   

  Pohjola oli Turun kaupunkiin kuuluva Pohjoinen takamaa, joka kaavoitettiin 1900-luvun alussa työväen asumiseen. Satakunnantien puoleinen alue on vanhempi, ja Juhannuskadun seutu on rakennettu 1920-1930-luvuilla. Rakennuksia ovat suunnitelleet J.E.Arola, August Karlsson ja Alexander Nyström. Alue on aivan entisellä kaupungin rajalla, ja kierroksella kuulemme myös Kähärin esikaupunkialueesta.

  Lähtö Yrjänänkatu 1 / Satakunnantie 6

  Oppaana asiamies Mikko Laaksonen

  Hinnoittelu: Opastusmaksu 10 / 5 e, käteinen tai mobilepay.
  Oppaalta on ostettavissa kirjoja kuten Koteja suomalaisille – Arava-arkkitehtuuria 1949-1966 (40 e), Arjen rakentamista Turussa (30 e) ja Turku: historialliset kaupunkikartat (30 e). Kirjan ostajaa kohden kaksi kierrokselle ilmaiseksi.

  Varaukset: info@bryggman.fi

 • Koteja suomalaisille – Arava-arkkitehtuuria 1949–1966
 • AtlasArt julkaisee Bryggman – säätiön asiamies Mikko Laaksosen uuden kirjan Koteja suomalaisille – Arava-arkkitehtuuria 1949–1966. Kirjan julkistukseen liittyy esittelyjä ja opastuksia: Tapiolassa ke 24.4, Turun Martissa la 27.4, Oulun Karjasillalla la 18.5 ja Tampereen Kalevassa ti 21.5.

  Kirja kertoo miten Suomi nousi kohti  asuntoarkkitehtuurin kansainvälistä kärkeä sodan ja niukkuuden jälkeen. Arava-järjestelmä mahdollisti asuntorakentamisen lisäämisen ja monipuolistumisen, ja vaikutti kaupunkien, lähiöiden ja pientalojen muotoutumiseen. ”Koteja suomalaisille” esittelee tekstein ja kuvin esimerkiksi Tampereen Kalevan, Oulun Karjasillan ja Helsingin Roihuvuoren asukkaille heidän kotiensa suunnittelun taustat.

  Suomalaista modernistista asuntoarkkitehtuuria kehiteltiin 1930-luvulla ja 1940-luvulla niukkuuden olosuhteissa, ja se sai vaikutteita pohjoismaisista esikuvista. Lopulta suomalainen arkkitehtuuri muodostui itse esikuvaksi kylmän sodan rintamalinjan molemmin puolin. Teoksessa on historiallisten ja nykyvalokuvien lisäksi kymmeniä pohjapiirroksia. ”Koteja suomalaisille” on tarkoitettu kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille, sekä laadukkaan asuntosuunnittelun oppikirjaksi asuntosuunnittelijoille ja rahoittajille. Se on investointi, jos haluaa ymmärtää paremmin suomalaisen asuntorakentamisen historiaa ja nykypäivää.

  Kirja on FM, tietokirjailija Mikko Laaksosen kymmenes kirja arkkitehtuurista ja paikallishistoriasta. Aiempia teoksia ovat mm. Turun raitiotiet (2008), Turun seudun arkkitehtuuriopas (2013, yhdessä Juri Nummelinin kanssa), Erik Bryggmanin arkkitehtuuri (2016), Betoni ja modernismi – arkkitehti Pekka Pitkänen 1927 – 2018 (2020) ja Turun lähiöt (2021, yhdessä Petri Aallon kanssa). AtlasArt on aiemmin julkaissut kirjat ”Turun seutu kartoin” (2015) ja Turku: historialliset kaupunkikartat (2018).

  Kirjan ja muita Laaksosen kirjoja voi ostaa täältä:
  https://holvi.com/shop/MikkoLaaksonen/

  Koteja suomalaisille – Arava-arkkitehtuuria 1949 – 1966 esittelyt huhti – toukokuussa 2024

  Tapiola

  Opastus
  Ke 24.4 klo 18 – 20
  Lähtö Mäntytorni, Mäntyviita 4

  https://www.facebook.com/events/306387475648628

  Tapiola on kansainvälisesti tunnetuin Aravan rahoittama asuntoalue, joka oli esimerkkinä sekä itä- että länsiblokille. Kierros kulkee Aarne Ervin suunnittelemalta Mäntytornilta itäisestä lähiöstä keskustan, Viljo Revellin Taskumattien ja Kaskenkaatajantien kautta pohjoisen lähiöön Kaija ja Heikki Sirénin suunnittelemille taloille.

   

  Martti, Turku

  Opastus
  La 27.4 klo 13 – 15

  Lähtö Martinkenttä, Stålarminkatu 3 – 5 välissä

  https://www.facebook.com/events/1161920111930307/

  Turun IV ja V kaupunginosissa on myös Aravaa edeltävää sosiaalista asuntorakentamista, puolikunnallisia ja perheenasuntotaloja. Martinmäen ja Tonttumäen tornitalot ovat kaupungin maamerkkejä. Martin kirkon välittömään läheisyyteen suunnittelivat aravataloja Aulis Blomstedt, Aarne Ervi ja Tapani Nironen.

   

  Karjasilta, Oulu

  La 18.5 klo 13 – 16

  Esittely Ympäristötalo, kokoushuone Leeta, Solistinkatu 2

  https://www.facebook.com/events/1662738207802056

  Kävelykierroksella tutustutaan Karjasillan arkkitehtuuriin. Alueella on edustettuna monenlaisia tyyppitaloja ruotsalaistaloista kaupunginarkkitehti Martti Heikuran johdolla toteutettuihin tyyppitaloihin sekä ryhmä jälleenrakennuskauden kerrostaloja.

  Tilaisuuden järjestäjinä Pohjois-Suomen arkkitehdit SAFA ja Oulun kaupunkiympäristö

   

  Kaleva,  Tampere

  Ti 21.5 klo 17.15 – 20

  Esittely Kalevan kirkon sali 9 (alakerrassa), Liisanpuisto 1

  https://www.facebook.com/events/453044480411547

  Kävelyllä tutustutaan Kalevan arava-arkkitehtuuriin. Tammelan puolella sijaitsevat Bertel Strömmerin suunnittelemat puolikunnalliset talot, perheenasuntotalot ovat Kalevan puolella. Tornitaloryhmän suunnitteli Harry W. Schreck. Kalevassa on myös Alvar Aallon, Pekka Sivulan, Jaakko Tähtisen sekä KK:n arkkitehtiosaston suunnittelmia aravataloja. Tasan Kalevankartanon suunnittelivat Dag Englund ja Lauri Silvennoinen.

  Roihuvuori, Helsinki

  Ti 11.6 klo 17.30 - 20 

  Esittely Roihuvuoren kirjasto, Roihuvuorentie 2
  https://www.facebook.com/events/2149256705425692/
  Pääosa Roihuvuoren asuntorakentamisesta on rahoitettu Aravan lainoin. Millaista muuta rakentamista ympäri Suomea Arava rahoitti?
  Millä tavoin Roihuvuoren Aravarakentaminen on erityistä? Mistä päin maailmaa löytyy suora jäljitelmä Roihuvuoresta - ja miksi Roihuvuoressa on ruotsalaisen Edvin Engströmin suunnittelema kerrostalo.
  Tilaisuus alkaa lyhyellä alustuksella Roihuvuoren kirjastolla klo 17.30, jonka jälkeen jatketaan Roihuvuori-kierroksella, noin 2,5 km. 

   

  Nämä viisi ensimmäistä opastusta ja esittelyt maksuttomia. Opastukselle tukevat kävelykengät ja sään mukaiset varusteet, ei säävarausta. Opastukset noin 3 km kävelyä.

  Oppaalta voi ostaa Koteja suomalaisille – Arava – arkkitehtuuria 1949-1966 kirjan hintaan 40 e, käteinen tai Mobilepay. Kirjavaraukset: mikala@utu.fi; kirjojen loppuessa varaajat ovat etusijalla.

 • Moderni puuarkkitehtuuri – Bryggman-seminaari 2.2.2024, ekskursio 3.2.2024
 •  

  Seminaari Kåren, Hämeenkatu 22, Turku

  Pe 2.2 klo 10 - 16

  Moderni puuarkkitehtuuri on toistuvasti ajankohtainen aihe. Modernistinen puuarkkitehtuuri alkoi laajamittaisesti sodan ja jälleenrakennusajan tyyppitalorakentamisesta. Laivateollisuus Oy:n aikanaan kehittämiä liimapuurakenteita on käytetty myös aikanaan hypermodernien hallien rakentamisessa. Pientaloja ja pieniä julkisia rakennuksia on jatkuvasti rakennettu puusta. Ilmastonmuutoksen torjunnan osana puurakentaminen sitoisi hiiltä. Puurakentamisen edistyminen on erityisesti kaupunkirakentamisessa kuitenkin jäänyt usein yksittäisiksi kokeiluiksi.

   

  Seminaarin ohjelmaa:

  10:00 Avaus ja Turun hyvän rakentamisen palkinnon jako

  10:30

  FT, yliopistonlehtori Mia Åkerfelt

  Arkitekturdebatt, ideologi och idealism: Historian om standardiseringen av trähus i Finland

  11:15

  Bryggman-instituutin asiamies Mikko Laaksonen

  Erik Bryggman ja puuarkkitehtuuri

  11:45 – 13:15 omakustanteinen lounastauko

  Arkkitehti, professori Anssi Lassila

  Skaalautuva puuarkkitehtuuri

  14:00 Kahvitauko

  14:30

  Arkkitehti Mikki Ristola kertoo puun käytöstä AOR Arkkitehtien töissä

  15:15

  Arkkitehti Jukka Koivula

  Uusia puurakennuksia kaupunkikortteleihin ja luontoympäristöön

   


  Seminaari on maksuton, Bryggman-instituutti tarjoaa kahvitauon, lounas omakustanteinen.
  Seminaarissa ja opastuksella on runsaasti tilaa, ja jos paikkoja on vähän jäljellä, siitä ilmoitetaan erikseen.

  Ilmoittautuminen seminaariin ja ekskursiolle info@bryggman.fi 29.1.2024 mennessä;
  täsmentäkää ilmoittaudutteko seminaariin, ekskursiolle tai molemmille.

  Seminaari toteutetaan 2.2 toteutuvasta lakosta huolimatta. Fölin joukkoliikenne liikkuu rajoitetusti, VR:n junat eivät kulje
  ja kaukobussiiikennetä on rajoitetusti.

  Pysäköinnin yleisohje: Kårenin ympäristössä on hyvin vähän kadunvarsipysäköintiä ja se on kaikki maksullista ja/tai aikarajoitettua:
  https://www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/pysakointi/pysakointimaksut-ja-alueet
  Pysäköintilaitokset: Julia on lähin
  https://www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/pysakointi/parkkihallit
  Onnibus liikennöi muutamia vuoroja Turkuun / Turusta, ne ovat täällä. Nämä voivat tulla hyvin täyteen.
  https://www.onnibus.com/liikennetiedotteet

   

   

  Moderni puuarkkitehtuuri - ekskursio la 3.2.2024 klo 11 – 16

  Opastuksella tutustutaan modernistiseen puuarkkitehtuuriin Turussa. Kierrokseen sisältyy Kupittaan ruotsalaistaloalue, rintamamiestaloja, Erik Bryggmanin Laivateollisuuden asuntoalue ja Puutalo Oy:n  Pernon 1950-60-luvun taitteen tyyppitalot. Uudempaa puuarkkitehtuuria edustavat Ekumeeninen taidekappeli (Matti Sanaksenaho 1996-2005) sekä Linnanfältin puukaupunkialue.

  Ekskursiomaksu 25 euroa sisältää opastuksen, bussin, sisäänpääsyn Ekumeeniseen taidekappeliin sekä lounaan Bar M. Grenissä. Maksu tilille FI55 5717 2020 0065 64 31.1.2023 mennessä, vastaanottaja Bryggman - säätiö.

  Ekskursion lähtöpaikka keskustan tilausajopysäkki, Linnankatu 16-18

  Ekskursio päättyy Linnanfältin alueelle, josta pääsee keskustaan bussilinjalla 1.

  Ekskursioon sisältyy kävelyosuuksia, joten tarvitaan sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja pitävät kengät.

  Lounasvaihtoehdot: härkä-tomaattipasta (L), paprika-pinjansiemenpasta (L) ja norjalainen kalakeitto (L,G) pyydetään ilmoittamaan mahdollisimman pian info@bryggman.fi

 • ARK+MUO+TKU Arkkitehtuuri ja muotoilu Taiteen talossa 24.1.-4.2.2024
 •  

  TurkuSAFA ja Uuden muotoilun yhdistys tuovat arkkitehdit ja muotoilijat Taiteen talolle tammi-helmikuussa näyttelykokonaisuuden ja oheistapahtumien muodossa. 

  Tapahtuma on osa valtakunnallisen Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien 1.-4.2.24  ohjelmaa. 

   

  Kaikki näyttelyt ovat avoinna 24.1.-4.2.2024

  MA-TO ja SU 10:00-19:00

  PE-LA 10:00-20:00

  (Huom. lauantaina 3.2. näyttely suljetaan jo klo 17:00)
  Taiteiden talo, Nunnankatu 4, Turku

   

  Järjestäjät:

  Uuden muotoilun yhdistys ry

  TurkuSAFA

  Bryggman Instituutti

  MEKIN OSATAAN -muotoilukoulu

  OMa³ ry

   

  Yhteistyössä:

  Vestera 

  Gerfloor

  Julistamo

  Ornamo ry

  SAFA

  Eräpohja Arkkitehdit

  Sisustusarkkitehdit SIO ry

  Taiteen talo

   

  NÄYTTELYT:

   

  Erik Bryggmanin arkkitehtuuri ja taide

   

  Bryggman-instituutti tuo näyttelyyn kokonaisuuden arkkitehti, professori Erik Bryggmanin (1891-1955) elämäntyöstä. Bryggman oli käynyt Turun piirustuskoulun ja teki usein yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Uudessa osiossa esitellään Bryggmanin matkaluonnoksia vuoden 1920 Italian opintomatkalta.

   

  Bryggman-instituutti järjestää arkkitehtuuriin ja rakentamiseen liittyviä tapahtumia, seminaareja, näyttelyitä ja opastuksia.

   

   

  Anamneesi 0

   

  Anamneesi teos konsepti perustuu keskustelevaan, ajattelevaan tulevaisuusmuotoiluun, jossa kuulija  haastaa omaa ajatteluaan muita kuunnellen. Ääniteoksen tavoitteena on stimuloida ajattelua ja oivalluttaa purkamaan jumeja ja vinoumia muita kuunnellen.

  Peilaamalla omaa arvo- ja asenne avaruutta muihin, ravistelemme itsemme hereille. 

  Anamneesi 0 aloittaa ja pilotoi teossarjan, jossa tehdään vaihtuva teemaisia puheinstallaatioita osallisuuden, muotoilun-, taiteen, arkkitehtuurin- ja arvokasvatuksen lähtökohdista.  

  Teokset ovat audiolähtöisiä ja aineettomia.

   

  OMa³ (Osallisuus, muotoilu-, arts, arkkitehtuuri- ja arvokasvatus / Participatory design arts architecture & values learning) ry on keskusteleva, avoin ja esteetön yhdistys, joka kannustaa osallisuuteen sekä uuteen yhteisöllisyyteen. OMa³-toiminta tuo huomiota luonnontilaan ja rakennettuun ympäristöön. Se kannustaa keskustelemaan tulevaisuudesta ja avaa silmiä vaikuttamisen mahdollisuuksiin.

   

  OMa³ peräänkuuluttaa vastuullisia arvoja, mikä on kirjattu myös yhdistyksen nimeen. Arvokasvatus läpileikkaa  OMa³n toimintaa, jossa taide nähdään yksilön ja yhteisön hyvinvoinnin edistäjänä ja ajattelun aktivoijana. OMa³ haluaa alleviivata luovan ajattelun voimaa muutoksen teossa. Tulevaisuus tehdään siellä, missä asenteet ja arvot syntyvät.

   

   

  MEKIN OSATAAN

   

  ”Hyvässä tilassa on huomioitu myös lasten ja nuorten toiveet.”

  MEKIN OSATAAN -näyttely tuo esiin muotoilukasvatuksen mahdollisuuksia ottaa lapset ja nuoret osallisiksi oman ympäristön suunnitteluun. Näyttely esittelee Turussa järjestettyjen avoimien työpajojen tuotoksia vuosilta 2021-23 ja johdattaa katsojan MEKIN OSATAAN -muotoilukoulun keskeisiin ajatuksiin ja oivalluksiin. Näyttelyyn on saatu tukea Varsinais-Suomen Kulttuurirahastolta.

  MEKIN OSATAAN -muotoilukoulu toimii Taiteen talolla.

   

  Art(a)part

   

  Uuden muotoilun yhdistys ja TurkuSAFA kokoaa Turun alueen muotoilijat ja arkkitehdit paljastamaan päivätyön ulkopuolella syntyneet luovuuden purskahdukset. Näyttelyssä on mukana yli kolmekymmentä teosta maalaustaiteesta keramiikkaan ja veistoksiin.

   

  Uuden muotoilun yhdistys on turkulainen foorumi muotoilun kohtaamisille. Yhdistys järjestää muotoilutapahtumia yleisölle sekä ammattilaistapahtumia ja koulutuksia muotoilijoille.

   

  Turku-SAFA on Suomen arkkitehtiliiton Turun seudun paikallisosasto. Jäseniämme ovat muun muassa Turun, Maarianhaminan ja Salon alueella asuvat Safa-arkkitehdit.

   

  TAPAHTUMAT:

   

  3.2.2023 klo: 10:00-12:00

  Muotoilun työpaja kaikenikäisille:
  MEKIN OSATAAN -muotoilukoulu järjestää tilassa avoimen työpajan kaikenikäisille.
  Hieno tilaisuus tutustua muotoiluun harrastuksena!

   

  3.2.2023 klo: 14:00-14:30

  IPR - Intellectual Property Rights

  Ornamo Ry:n juristi Iiris Adenius kertoo lyhyesti aineettomien oikeuksien hyödyntämisestä ja suojaamisesta.

   

  3.2.2023 klo: 14:30-16

  IPR-klinikka (ammattilaisille)

  Ornamo Ry:n juristi Iiris Adenius auttaa muotoilijoita ja arkkitehteja immateriaalioikeuksiin ja sopimusasioihin liittyvissä asioissa.

   

  3.2.2023 klo: 15:00-17:00

  Luovuus ja työ -paneelikeskustelu

  Miten luovuus ja työ kohtaavat arkkitehdin ja muotoilijan arjessa? Keskustelua vetämässä Salla Heinänen, Ornamo ry:n toiminnanjohtaja.

   

  Arkkitehtuuriklinikka

  TurkuSAFA järjestää tilassa arkkitehtuuriklinikan, jossa yksityishenkilöillä on mahdollisuus saada maksutta ammattilaisen pientä suunnitteluapua arkkitehtoonisiin haasteisiin.

  Ajanvaraus: rami@erapohja.fi 

   

  Sisustusarkkitehtiklinikka:

  Sisustusarkkitehdit SIO ry tarjoaa jäsenistönsä apua yksityishenkilöiden sisustuksellisiin haasteisiin. Aikataulu tarkentuu myöhemmi

Sivu 1 / 20 > >>