Uutiset
 • Tervetuloa mukaan vesibussiristeilylle • Bryggman-seuran ja Bryggman-säätiön yhteinen vesibussiristely tehdään lauantaina 8.6.2024 klo 11 - 17.

  Risteilylle lähdetään klo 11 kaupungista Auransillan kupeesta ja kierrellään Kulhon ja Kakskerran vesillä. Kuusi tuntia kestävällä retkellä rantaudutaan kolmeen Bryggmanin elämään ja/tai suunnittelutyöhön nivoutuvaan kohteeseen. Rantautumispaikkoja ja tutustumiskohteita, joissa kuljetaan pieni osuus maastopolkuja pitkin, ovat Turun kaupungin edustushuvila Villa Solin (avoinna, vaihtoehtoisesti Kakskerrana kirkko), Erik ja Carin Bryggmanin kesäasunto Kulhon Tamminiemi ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Sinappi-leirikeskuksen Villa Staffans.

   

  Aikataulun niin salliessa käydään kääntymässä Kulhon ja Kakskerran välissä katsomassa mereltä entisen Kulhon puustellin / poikakodin rakennuksia  ja pyörähdetään Vapparilla Villa Kainon (kuvassa) tienoille. Matkalla kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen kertoo Turun rantarakentamisesta ja Bryggman-säätiön asiamies Mikko Laaksonen esittelee Bryggmanin suunnittelemia kohteita. Kulhon sekä Kakskerran vaiheista ja rakennetusta ympäristöstä kertoo  Bryggman-seuran puheenjohtaja, Kulhon kesäasukas Kaarin Kurri.

   

  Reitti rantautumiskohteineen ja aikataulu täsmentyvät kevään kuluessa. Tarkempi ohjelma aikatauluineen toimitetaan osallistujille kesäkuun alussa.


  Retken hinta on 50 euroa. Hinta sisältää venekuljetuksen, kevyen keittolounaan aluksella sekä iltapäiväkahvin Villa Staffansissa (Sinappi).

  Ilmoittautuminen veneretkelle tulee tehdä 6.5.2024 mennessä osoitteeseen: raiha.ulla@gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova.
  Retkellä on mm. ainutlaatuinen tilaisuus tutustua mm. Kulhon saaressa sijaitsevaan Tamminiemeen, joka palveli Bryggmanien kesämökkinä 1920-luvun lopulta 1990-luvun alkuun.

  Ylhäällä Villa Kaino alkuperäisessä asussaan, kuva Turun museokeskus, Finna.
  Näkymä Tamminiemen portailta Vihtilän salmen suuntaan. Kuva Kaarin Kurri 2019.