Uutiset
 • Vierailu Turun taidemuseoon 23.4.2024 klo 17
 • Tervetuloa mukaan Bryggman-seuran vierailulle, jonka aikana tutustutaan Turun taidemuseon historiaan ja Erik Bryggmanin opiskeluaikaiseen Turun Taideyhdistyksen piirustuskouluun tiistaina 23.4. klo 17-19.

  Taidemuseovierailu alkaa arkkitehtuurikierroksella, jonka opastaa museolehtori Rosa-Maria Kananen. Hän kertoo Turun taideyhdistys syntyvaiheista ja taidemuseorakennuksen toteutuksesta veljesten Ernst ja Magnus Dahlströmin lahjavaroin. Opastuksella painottuvat museorakennuksen historia ja teemat kuten arkkitehtuurikilpailu, taidemuseon suunnittelu- ja rakennustyö sekä erilaiset vaiheet museorakennuksen historiassa.

  Opastetun kierroksen jälkeen pureudutaan keskustellen Taidemuseon suojissa vuosina 1904–1933 toimineeseen Turun taideyhdistyksen piirustuskouluun, jossa Erik Bryggman opiskeli vuosina 1906–1909. Pohdinnan aiheita ovat Bryggmanin ajan opiskelumiljöö, opetus, opettajat ja opiskelutoverit, joista
  osasta tuli tunnettuja taiteilijoita ja osasta Erik Bryggmanin asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

  Mikäli sää sallii ja intoa riittää, voimme lopuksi kiertää Taidemuseon ympäristössä unohtamatta Erik Bryggmanin museon edustan suunnitelmaa (1923).

  Kierrokselle pääsee mukaan 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Bryggman-seura maksaa opastuksen ja kukin vierailija Taidemuseon sisäänpääsymaksun.

  Ilmoittautuminen viimeistään 15.4.2024 sähköpostitse osoitteeseen raiha.ulla@gmail.com.