Uutiset
 • Bryggman – instituutin toimintaa koronavirusepidemian aikana
 • Tässä tiedotteessa kerron mahdollisuuksista tutustua arkkitehtuuriin esimerkiksi virtuaalisesti nettilähteistä sekä suunnitellusta toiminnasta, kun rajoitteet on purettu.


  Koronavirusepidemian taltuttamiseksi on tärkeää noudattaa kaikkia hallituksen ja viranomaisten määräyksiä ja ohjeita, joista saat lisätietoa thl.fi ja valtioneuvosto.fi – sivuilta sekä oman kuntasi kotisivuilta.

   

  Muistakaamme myös, että funktionalistisen arkkitehtuurin yksi johtoajatus oli kansanterveyden parantaminen paremmalla hygienialla.

   

  Sisisutusarkkitehti Carin Bryggmanin juhlavuosi 2020

   

  Turun museokeskus ja Bryggman-instituutti valmistelevat Turun linnan näyttelyä Carin Bryggmanista. Näyttely avataan noin 15.5 tai sen jälkeen, kun museoita koskevat rajoitukset puretaan.

   

  Jos sinulla on muistoja Carin Bryggmanista tai tietoa hänen toteutuneista sisustuksistaan tai säilyneistä kalusteista, voit lähettää niitä info@bryggman.fi – osoitteella. Liitä mielellään sähköpostiin kuva ja muut taustatiedot.

   

  Turun museokeskus on julkaissut Carin Bryggmanin kuvakokoelman yli 900 valokuvaa, joissa on sekä Carin Bryggmanin sisustuksia, Erik Bryggmanin rakennuksia, kuvia matkoilta ja tutustumiskohteista ja tapahtumista. Mukana on myös joitakin henkilökuvia.

  http://www.turku.fi/uutinen/2020-04-02_sisustusarkkitehti-carin-bryggmanin-valokuvakokoelma-julkaistu-finnassa

   

  Mahdollisuuksia tutustua arkkitehtuuriin etänä:

   

  Arkkitehtuuriin voi tutustua virtuaalisesti esimerkiksi navi.finnisharchitecture.fi – palvelussa. Siellä on erikseen Bryggman-instituutin asiamies Mikko Laaksosen toimittamat kokoelmat Erik Bryggmanin ja Pekka Pitkäsen arkkitehtuurista:

   

  Erik Bryggman-kokoelma:

  http://navi.finnisharchitecture.fi/selection/erik-bryggmans-architecture/

   

  Pekka Pitkänen-kokoelma:
  http://navi.finnisharchitecture.fi/architect/pekka-pitkanen/

   

  Bryggman – instituutin asiamies Mikko Laaksonen julkaisee nyt epidemian aikana päivittäin kuvakokoelmia turkulaisesta arkkitehtuurista sekä turkulaisiin arkkitehteihin vaikuttaneista ulkomaisista ja kotimaisista kohteista facebook-sivulla Turun seudun arkkitehtuuriopas.

  https://www.facebook.com/TurunSeudunArkkitehtuuriopas/

   

  Toistaiseksi, kun ulkonaliikkumiskieltoa ei ole määrätty, arkkitehtuuriin voi tutustua ulkoapäin vaikka kävely- tai pyöräretkellä omalla kotipaikkakunnalla, viranomaisten suosituksia noudattaen.

  Arkkitehtuuriin voi tutustua myös kirjoista, joita löytyy hyvin varustetuista kirjakaupoista ja joita voi tilata myös eri verkkokaupoista.

   

  Arkkitehdit – näytelmä suoratoistopalvelussa

   

  Ohjaaja Mikko Rantanen on laittanut näytelmiensä tallenteita katsottavaksi Vimeo-suoratoistopalvelusta. Jokaisesta esitystallenteesta on katsottavissa ilmainen traileri, mistä saat tuntumaa esityksen sisältöön ja tunnelmaan. Maksu esitystallenteen katsomisesta suoritetaan pankkikortilla luotettavan PayPal -palvelun kautta.Yhdellä ostolla saa 24 h katsomisoikeuden ko. näytelmään.

   

  Arkkitehdit - näytelmä Erik ja Carin Bryggmanin elämästä katsottavissa suoratoistopalvelusta 9 e hintaan

  https://vimeo.com/ondemand/ohjaajamikkorantanen

  Kuva: Mäntän sairaala, Erik Bryggman 1945-1953. Mikko Laaksonen