Uutiset
 • Bryggman-apuraha 2019 Jussi Laineelle: ”Tärkeintä suunnittelussa on inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus”
 •  

  Kuva: Jussi Laine esittelemässä lepotuolia 4.12. Kuvaaja Mikko Laaksonen

  Vuoden 2019 Bryggman-rahaston apuraha 7 500 € myönnettiin 4.12.2019 sisustusarkkitehti SIO  Jussi Laineelle (s.1985). Jussi Laine on sisustusarkkitehti ja suunnittelija, joka on pyrkinyt suunnittelutyönsä lisäksi edistämään alansa kehitystä näyttely- ja julkaisutoiminnan kautta.

  Leimallista hänen toiminnalleen on vuorovaikutteisuus, sisäsyntyinen monialaisuus ja pyrkimys asettaa kulloinenkin työ laajempaan kontekstiin. Laine pyrkii töissään suunnittelemaan ajallemme leimallista kertakäyttökulttuuria vastaan.

  Jussi Laine on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Aalto-yliopistosta, jossa hän on suorittanut myös maisema-arkkitehtuurin ja arkkitehtuurin opintoja. Lisäksi hän on suorittanut artesaanipuusepän opintoja Sastamalassa sekä sivuainekokonaisuuden kestävän kehityksen arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta Kööpenhaminan Kuninkaallisen taideakatemian arkkitehtuurikoulussa.

  "Erityisesti minua lämmittää se, että saamani apuraha on juuri Bryggman-rahaston apuraha”, Jussi Laine summaa. ”Bryggman-säätiön edistämä monialainen suunnittelunäkemys on minulle ammatillisen ajattelun lähtökohta. Syvästi inhimillinen ja eläytyvä Erik Bryggmanin arkkitehtuuri on ollut minulle tärkeää jo pienestä pojasta lähtien, eikä vähiten Carin Bryggmanin ansiosta. Järjestän apurahan tuella näyttelyn ensi vuoden aikana, jossa toivon mukaan nämä arvot: inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus ovat läsnä. ”

  Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha jaetaan vuorovuosin Suomen arkkitehtiliitto SAFAn ja Sisustusarkkitehdit SIOn alle 35-vuotiaalle jäsenelle.

  Tänä vuonna Juryn muodostivat: Puheenjohtaja sisustusarkkitehti SIO Sanelma Hihnala, sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä ja  arkkitehti SAFA Aarti Erkko. Juryn sihteerinä toimi Minna Borg.