Uutiset
 • Nuoren arkkitehdin Bryggman-apuraha 2018 Erkko Aartille
 •  

  Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää vuoden 2018 nuoren arkkitehdin Bryggman-apurahan arkkitehti Erkko Aartille. Apuraha myönnetään Aartin poikkeuksellisen aktiivisesta osallistumisesta ja menestymisestä arkkitehtuurikilpailuissa sekä toiminnasta menestyvän arkkitehtitoimiston osakkaana. Apurahan jakoi SAFAn varapuheenjohtaja Jonna Taegen Nuoren arkkitehtuurin foorumissa 16.11. Turun Kårenissa.

  Erkko Aarti on menestynyt useissa vaativien julkisten rakennusten suunnittelusta järjestetyissä arkkitehtuurikilpailuissa. Hän on yhteistyössä Arto Ollilan ja Mikki Ristolan kanssa voittanut ensimmäiset palkinnot Tampereen taidemuseon ja Pyynikintorin alueen, Tuusulan lukion ja Monitoimitalon sekä Jätkäsaaren peruskoulun kansainvälisissä suunnittelukilpailuissa. Kansainvälisesti näkyvä työ on ollut Lontoon King ́s Crossiin kilpailuvoiton myötä toteutettu Viewpoint -luontopaviljonki.

  Jätkäsaaren peruskoulu -hanke uudistaa kouluarkkitehtuuria

  Erkko Aarti toimii projektiarkkitehtina ja avustavana pääsuunnittelijana vaativassa Jätkäsaaren peruskoulun hankkeessa, joka uudistaa suomalaista kouluarkkitehtuuria ja on ensimmäisiä alusta asti uuden opetussuunnitelman mukaan suunniteltuja kouluja. Hän toimii vastaavana suunnittelijana käynnistyvässä Tampereen taidemuseon hankkeessa yhdessä Arto Ollilan kanssa.

  – Tunnustus kannustaa entisestään tavoittelemaan korkeatasoista arkkitehtuuria ja ottamaan osaa vaativiin arkkitehtuurikilpailuihin, Aarti sanoo. 

  Aarti kuuluu myös nuorten arkkitehtien muodostamaan Uusi Kaupunki -kollektiiviin.
  – Uusi Kaupunki Kollektiivi on osaltaan uudistanut arkkitehdin toimenkuvaa ja luonut ammattikunnalle positiivista näkyvyyttä. 

  Aarti toimii tuntiopettajana Aalto-yliopiston rakennussuunnittelun Building design studio -kurssilla ja luennoi erityisesti tulevaisuuden oppimisympäristöjen suunnittelusta. Hän toimii myös sivutoimisena kalustemuotoilijana perheyritys Aartimber Oy:ssä, joka jalostaa lähituotettua puuta hienopuusepän tuotteiksi. Erkko Aartin suunnitelma on palkittu Habitare 2012 -messuilla jaetulla 2. palkinnolla sekä kansainvälisessä Cumulus LED lighting design -kilpailussa Bronze award -maininnalla.

  Nuoren arkkitehtuurin foorumi Turussa 16.11.

  Apuraha luovutetaan toista kertaa Turussa järjestettävässä Nuoren arkkitehtuurin foorumissa. Apurahan saajan lisäksi seminaarissa kuullaan puheenvuoroja myös aiemmilta Bryggman apurahan saajilta, Sarlotta Narjukselta (Sarc Architects), Samuli Naamangalta (sisustusarkkitehti) ja Kaisa Soinilta (kuvataiteilija, taiteen yliopisto-opettaja, TTY). Tilaisuuden järjestävät Bryggman-instituutti, Turun seudun arkkitehdit SAFA ja Turun kaupunki. Seminaariohjelmaan voi tutustua osoitteessa: www.bryggman.fi

  Lehdistön edustajat ovat tervetulleita osallistumaan Nuoren arkkitehtuurin foorumiin! Apuraha luovutetaan klo 11 Kårenin Argentina-salissa, jonka jälkeen palkinnon saaja pitää esitelmän. 

  Lisätietoja:

  • Erkko Aarti, puh. 040 724 3995
  • Jonna Taegen, puh. 050 351 6992

  Vuonna 1996 perustetun sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahasto jakaa vuorovuosin apurahan SAFAn jäsenkuntaan kuuluvalle nuorelle arkkitehdille ja Sisustusarkkitehdit SIO ry:n (SIO) jäsenkuntaan kuuluvalle nuorelle sisustusarkkitehdille. Apuraha voidaan jakaa myös ryhmälle, jos sen jäsenet täyttävät kyseiset ehdot.