Uutiset
 • Erik Bryggman, Alvar Aalto ja funktionalismin tulo Suomeen, kävelyt ke 4.5 klo 16-18, su 8.5 12-4. Näyttely 2.5 - 14.5.
 • Turku Design weekin osana toteutettavilla kävelykierroksella tutustutaan Alvar Aallon ja Erik Bryggmanin 1920- ja 1930-luvun taitteessa suunnittelemiin klassistisiin ja funktionalistisiin rakennuksiin Turun keskustassa. Aalto ja Bryggman esittelivät funktionalismin Suomeen ja toteuttivat Turun messut 1929, jotka olivat funktionalismin merkittävin manifesti Suomessa. Aallon Maalaistentalo, Standardivuokratalo ja Turun sanomien talo sekä Bryggmanin Atrium, Seurahuone sekä Hospitz Betel kertovat siirtymästä pohjoismaisesta klassismista funktionalismiin. Kierroksen lopuksi käydään Turun messujen paikalla Samppalinnanmäellä. Funktionalismin tuominen Suomeen oli myös designin kannalta ratkaiseva käänne; sekä Aalto että Bryggman suunnittelivat myös huonekaluja ja sisustuksia sekä esittelivät mm. Poul Henningsenin lamput Suomeen.

  Kävelykierros 2 h, reitillä on jyrkkiä mäkiä ja portaita
  Opas Bryggman-instituutin asiamies, FM Mikko Laaksonen
  Opastus suomeksi, pyynnöstä ruotsiksi tai englanniksi

  Kierroksen hinta 10 e, alle 18-v, opiskelija, työtön tai eläkeläinen 5 e

  Aloituspaikka: Pop up Garden, Eerikinkatu 2
  Paikkavaraukset: info@bryggman.fi

   

  Samanaikaisesti on 14.5 asti Pop Up Gardenissa, Eerikinkatu 2, Turku näyttely Erik Bryggmanin ja Alvar Aallon suunnittelemista Turun messuista 1929.

   

  Ennakkotietoa tulevasta ohjelmasta:

   

  Perjantaina 13.5 ja lauantaina 14.5 on avoimet ovet useissa Turun seudun Bryggman-kohteissa. Paraisten Bryggman-päivä on 17.5 ja Salon Bryggman-tapahtuma 5.6. Tapahtumia suunnitellaan myös Kemiönsaarelle ja Maarianhaminaan. Heinäkuun 2016 ajan Bryggmanin suunnittelemassa Villa Staffansissa esitetään Arkkitehdit – näytelmää Erik Bryggmanin ja Carin Bryggmanin elämästä. Syyskuussa Bryggman – teema näkyy Tampereen arkkitehtuuriviikolla ja Honkanummen hautausmaalla.